Pansarträff 2016 – förhandsvisning av arkivet och årsmöte

Pansarträff 2016 – förhandsvisning av arkivet och årsmöte

Datum

2016-09-03

Författare

.

Inläggskategori

Fordonstyp

.

Lördagen den 22 oktober kl 12 samlas vi i Hässleholms Museum, där även SPHF:s nya arkiv är inrymt.

 

Pansartraff2016Vi inleder kl 12 med årsmötesförhandlingar enligt stående agenda.

Därefter blir vi guidade runt i delar av museets samlingar för att avsluta rundvandringen med en förhandsvisning av vårt nya arkiv. Tommy som är nestor för arkivet berättar och ger oss en inblick i vad som finns varefter det under handledning går att fördjupa sig i vissa delar av arkivet samt museets samlingar på egen hand.

Den breda fordonssamlingen består av i princip alla stridsfordon som rullat på K2, P2 och PB8 (med vissa undantag) bl a strv 102R, pbv 302, pvrbbv 551, lvrbbv 701 m.fl. och inte minst av helt unika fordon som brobv 971 samt kör- och broläggningsrigg till denna.

För dem som så önskar intar vi efteråt en lättare måltid tillsammans. Beroende på hur många vi blir kan vi bli tvungna till en föranmälan med menyval, men i så fall återkommer vi till dem som anmält sig.

Årsmötet är givetvis kostnadsfritt, men för lokalhyra, kaffe och tillgång till museets samling så är kostnaden 150kr/pers, vilken betalas till föreningen via Swish till: 123 668 86 18 eller via Plusgiro: 895711-0.

Mötet är exklusivt för medlemmar, så om du inte redan är det så är det ett gyllene tillfälle att bli medlem nu.

Du anmäler dig via detta formulär, klicka här. Om du anmäler och betalar före 1 oktober så deltar du i utlottningen av ett strv 103 eller strf 90-häfte.

Sista anmälningsdag var den 16 oktober. 

Hässleholms Museum, Norra Kringelvägen 9
Här finns mer information om hur du hittar till museet, klicka här.

Programmet är preliminärt och kan ändras.