Pansarminnen har alla former!

Hem » Svenskt pansar » Pansarminnen

Pansarminnen

Oavsett om din karriär som pansarofficer kröntes som ÖB eller du levde sju månader bak i bollhavet på en pbv så är dina minnen värda att bevara för framtiden. Du kanske tycker att just dina bilder och berättelser inte är speciellt intressanta. Vi kan lova dig att de är intressanta och är en viktig pusselbit för att skriva den svenska pansarhistorien. Ett arv som vi inte ska få gå förlorat.

Minnena behöver inte vara dina egna heller, vi vill verkligen se innehållet i gamla fotoalbum och dagböcker från militärlivet med anknytning till pansar. Kanska dina föräldrars bilder eller mor- och farföräldrar har haft anknytning till pansarförband, stridsvagnar, pansarbilar eller civil försöksverksamhet för försvarsmakten?

Vi hoppas verkligen du hör av dig!

 

Inte bekväm med att använda formuläret nedan?

Har ett helt album med intressanta bilder du vill låta oss skanna av? Inga problem!

Skicka ett mail till oss på info@sphf.se så kommer vi tillbaka direkt till dig och hittar ett bra sätt att ta tillvara och bevara just dina minnen.

Pansarminnen!

Använd gärna detta formulär för att berätta om dina eller någon annans pansarminnen. Du behöver givetvis inte fylla i allt, men desto mer vi vet, desto klokare frågor kan vi ställa till dig. Välkommen att bidra till svensk pansarhistoria.
 • Namn, e-post och telefon

 • Lite om mig (eller vems minnen du förmedlar)

  Berätta gärna om din (eller personens) bakgrund och kontakt med pansar.
 • Pansarminnen

 • Bilder och dokument du vill skicka till oss

  Har du intressanta foto/ tidningsurklipp, gamla ordrar mm? Skicka gärna foton du själv har tagit. Ifall det är foton du inte tagit själv utan tycker de visar intressanta saker vi bör känna till så är det viktigt att vi vet att det inte är dina egna. Ifall du har mer som är spännande men inte i digital form så snackar vi om hur vi lättast gör.
 • Dra filer hit eller
  Accepterade filtyper: jpg, gif, png, pdf.
 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Intresserad av pansar? Då är SPHF:s Nyhetsbrev för dig!

   Nyheter om svenskt pansar och pansarhistoria via e-post - välkommen!
   Med anmälan godkänner jag SPHF:s användarpolicy